Voorschools onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs
Er zijn 8 300 scholen in de database

3 tips voor een lekkere en gezonde brooddoos

3 tips voor een lekkere en gezonde brooddoosOok met weinig moeite kan je een ‘njammie’ brooddoos klaar maken. Lekker en gezond. Evenwichtig ook, zodat je kind goed kan opletten en meedoen op school.

13. 4. 2016

1 Combineer zoet en hartig

Kies voor donker brood, dat bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Wit brood en sandwiches bevatten weinig of geen van deze nuttige voedingsstoffen. Beleg de helft van de boterhammen met ‘zoet’ beleg en de andere helft met ‘hartig’ beleg.

Voorbeelden van hartig beleg zijn magere kaas, platte kaas, kippenfilet, kalkoenham, rookvlees, gekookte ham, rosbief. Ook lekker zijn hummus of een pasta op basis van groenten.

Zoete voorbeelden zijn een banaan, verse aardbeien (of ander seizoensfruit), confituur, honing of siroop. Choco- en speculaaspasta geef je beter niet, ze bevatten veel vet én veel suiker.

 

2 Kleur met groenten

Kleur geeft goesting om te eten. Hapklare groeten zijn daarvoor ideaal. Zelfs een kleine portie draagt al bij aan je kind zijn dagelijkse hoeveelheid gezonde voeding.

Geef dus eens een paar kerstomaatjes mee, een stuk komkommer, een rauwe wortel, reepjes paprika of radijsjes.

 

3 Verras met een extraatje

Afwisseling doet eten. Denk aan een gekookt eitje, blokjes kaas, olijven of rozijntjes. Een stuk fruit of fruitsla kan als dessert. Maar het mag ook een melkproduct zijn, zoals yoghurt of pudding.

Veel tijd of in een creatieve bui? Dan kan een boterham met 3 sneden brood, een plak kaas en een plak hesp. Of een boterham in de vorm van een ster.

Source: klasse.be

Commentaar op het artikel

TOP-scholen
arrow
arrow
arrow
GO! Atheneum Etterbeek
Edmond Mesenslaan 2, Brussel 
www.kaetterbeek.be
GO! Atheneum Etterbeek
arrow
GO! lyceum Martha Somers
Karel Bogaerdstraat 4, Brussel 
www.lyceum-brussel.be
GO! lyceum Martha Somers
Indien u uw school op deze plaats wilt toevoegen, klik HIER.
De eerstvolgende acties op scholen