Voorschools onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs
Er zijn 8 300 scholen in de database

Leerlingen met een beperking naar een gewone school

Leerlingen met een beperking naar een gewone schoolLeerlingen met een beperking krijgen vanaf september 2015 onder bepaalde voorwaarden het recht om zich in te schrijven in een gewone school (het zogenaamde inclusieonderwijs). Dat is een gevolg van het M-decreet.

1. 10. 2014

Meer leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften moeten terecht kunnen in het gewoon onderwijs. Het buitengewoon onderwijs blijft bestaan, maar de types worden wel opnieuw gedefinieerd.

Type 1 (leerlingen met een licht verstandelijke beperking), type 8 (leerlingen met ernstige leerstoornissen) en opleidingsvorm 3, type 1 (in het buitengewoon secundair) worden geleidelijk afgebouwd en omgevormd tot het nieuwe type ‘basisaanbod’.

Leerlingen uit dat ‘basisaanbod’ zullen vanaf 1 september 2015 de mogelijkheid krijgen om terug in het gewoon onderwijs in te stromen.

  • Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften krijgen het recht om zich in te schrijven in een gewone school als zij mits redelijke aanpassingen door de school het curriculum van het gewoon onderwijs kunnen volgen.
  • Leerlingen voor wie de aanpassingen die nodig zijn om hen de gewone leerdoelen te doen halen onredelijk zijn en die dus een individueel curriculum nodig hebben, kunnen zich inschrijven in een school voor buitengewoon onderwijs. Ze kunnen zich ook in een gewone school inschrijven, maar in dat geval moet de school met het CLB, de klassenraad en de ouders overleggen.

Source: vlaanderen.be

Commentaar op het artikel

TOP-scholen
arrow
GO! Atheneum Etterbeek
Edmond Mesenslaan 2, Brussel 
www.kaetterbeek.be
GO! Atheneum Etterbeek
arrow
GO! lyceum Martha Somers
Karel Bogaerdstraat 4, Brussel 
www.lyceum-brussel.be
GO! lyceum Martha Somers
arrow
arrow
Indien u uw school op deze plaats wilt toevoegen, klik HIER.
De eerstvolgende acties op scholen
21.6.2020 - Een open dag
1.7.2020 - De inschrijvingen van alle leerlingen
Andere acties en open dagen HIER.