Voorschools onderwijs, basisonderwijs, voortgezet onderwijs, hoger onderwijs
Er zijn 8 300 scholen in de database

Twee keer meer scholieren studeren tijdens middelbaar in het buitenland

Twee keer meer scholieren studeren tijdens middelbaar in het buitenlandMeer en meer scholieren volgen een tijdje (een trimester, een semester of een heel schooljaar) les in een vreemd land, terwijl ze bij een gastgezin in dat land verblijven.

4. 8. 2015

De organisatie World Education Program (WEP) begeleidt deze zomer circa 530 scholieren die tussen begin juli en begin september tijdelijk naar het buitenland gaan. Ook de culturele uitwisselingsorganisatie AFS in Mechelen spreekt van een toename over de laatste tien jaar.

De meeste Vlaamse jongeren kiezen een Engelstalig land, meer dan driekwart kiest voor de VS, Australië, Canada en Groot-Brittannië. Toch blijven ook Frankrijk en Wallonië favoriete bestemmingen, gevolgd door Italië, Brazilië, Argentinië en zelfs Japan.

WEP stelt ook vast dat scholieren tegenwoordig het buitenlandse 'avontuur' inplannen in de loop van hun middelbare carrière, terwijl het vroeger de gewoonte was die stap pas te zetten na het middelbaar. "Een schooljaar volgen in de VS kost 10.000 euro als je het na je middelbaar doet, en 8.000 euro als je dat tijdens je middelbare schoolloopbaan doet", zegt Micheline Vermeulen, die eraan toevoegt dat er in Wallonië via het Marshall-plan subsidies worden toegekend voor scholieren die in het buitenland les gaan volgen, terwijl dat in Vlaanderen niet het geval is.

Bas Maes van een andere uitwisselingsorganisatie, AFS, zegt dat het aantal scholieren dat naar het buitenland trekt in tien jaar toegenomen is, maar de laatste drie jaar stabiel op 250 ligt. Ook hier stellen ze vast dat het buitenlandse verblijf vaker binnen de middelbare carrière wordt ingepland.

Source: demorgen.be

Commentaar op het artikel

TOP-scholen
arrow
arrow
GO! Atheneum Etterbeek
Edmond Mesenslaan 2, Brussel 
www.kaetterbeek.be
GO! Atheneum Etterbeek
arrow
arrow
GO! lyceum Martha Somers
Karel Bogaerdstraat 4, Brussel 
www.lyceum-brussel.be
GO! lyceum Martha Somers
Indien u uw school op deze plaats wilt toevoegen, klik HIER.
De eerstvolgende acties op scholen
21.6.2020 - Een open dag
1.7.2020 - De inschrijvingen van alle leerlingen
Andere acties en open dagen HIER.